طراحی گرافیک یا طراحی گرافیکی یکی از رشته های هنر است که خود شامل حوزه های مختلفی می شود یکی از حوزه های بسیار جذاب طراحی گرافیک، طراحی بسته بندی است. دنیای طراحی یک دنیای پر از ایده و خلاقیت است که طراحان با دستان هنرمند و توانمند خود با پیاده سازی ایده و روح بخشیدن به طرح، یک طراحی جذاب و چشم نواز را به وجود می آورند. طراحی گرافیکی حوزه چاپ و بسته بندی همانطور که قبلاً هم گفتیم طراحی گرافیکی حوزه چاپ و بسته بندی بسیار جذاب و متنوع است اگر بخواهیم یک دسته بندی کلی از طراحی گرافیکی حوزه چاپ بسته بندی بیان کنیم می توان به ۱۳ مورد زیر اشاره کرد :
· طراحی گرافیکی مواد غذایی (طراحی بسته بندی مواد غذایی )
· طراحی گرافیکی صنعتی (طراحی بسته بندی صنعتی )
· طراحی گرافیکی محصولات سلفون پاکت (طراحی بسته بندی محصولات سلفون و پاکت)
· طراحی گرافیکی آرایشی و بهداشتی (طراحی بسته بندی آرایشی بهداشتی)
· طراحی گرافیکی اکسسوری (طراحی و بسته بندی اکسسوری)
· طراحی گرافیکی مواد غیر خوراکی (طراحی بسته بندی مواد غیر خوراکی)
· طراحی گرافیکی ساک دستی (طراحی بسته بندی ساک دستی)
· طراحی گرافیکی جعبه (طراحی بسته بندی جعبه)
· طراحی گرافیکی محصولات دارویی (طراحی بسته بندی محصولات دارویی)
موارد گفته شده یک دسته بندی کلی در زمینه طراحی گرافیک و چاپ می باشد. امروزه اکثر چاپخانه ها برای کیفیت بیشتر چاپ توصیه میکنند که فایل های خود را با نرم افزار گرافیکی ایلاسترایتور طراحی کنید. در واقع طراحی هایی که با فتوشاپ صورت میگیرد اگر برای مشتری کیفیت چاپی حائز اهمیت است مجددا باید با نرم افزار ایلاسترایتور طراحی شود. علاوه بر ایلاسترایتور از نرم افزار کورل هم برای طراحی استفاده می شود اما امروزه تقربیا استفاده از این نرم افزار در چاپخانه های بزرگ ایران منسوخ شده است. باتوجه به اینکه حوزه چاپ استانداردها و اصول خاص خود را دارد طراح گرافیکی که در زمینه چاپ و بسته بندی فعالیت دارد باید به این استانداردها تسلط کامل داشته باشد. یعنی طراح علاوه بر تسلط به نرم افزارهای گرافیکی همچون : فتوشاپ ، ایلوسترایتور ، ایندیزاین و ... باید به استانداردهای چاپی و نرم افزاری حوزه چاپ نیز مسلط باشد.
برخی از استانداردهای اولیه حوزه چاپ که هر طراحی باید بداند :
1. فایل طراحی شده باید فقط در فرمت های سایزی میلیمتر یا سانتیمتر باشد.
2. طیف رنگی فایل حتما باید CMYK باشد.
3. رزولوشن ( کیفیت وضوح فایل) فایل های چاپی باید 300 باشد.
4. فرمت خروجی فایل شامل 3 فرمت: tiff ، pdf ، jpeg است.
5. در فایل چاپی فونت ها حتما باید از حالت فونت خارج شوند.
و بسیاری موارد تخصصی دیگر که بعدا مورد بررسی قرار میدهیم. از آنجایی که در دنیای امروز امور چاپ و بسته بندی یک فرآیند عمومی شده است و بسیاری از کسب و کارهای کوچک و بزرگ، حداقل از یکی از خدمات چاپی استفاده میکنند، این انتظار را دارند که فرآیند طراحی و چاپ بصورت پیوسته و یکجا صورت پذیرد.
در صورتیکه طراحی بسته بندی مورد نظر با استانداردهای چاپی یک فرآیند مجزا از روند چاپ است. یعنی در حالت عادی کارفرمایی که نیاز به طراحی بسته بندی محصول خود را دارد ابتدا باید با یک طراح قرارداد ببندد تا طرح مورد نظر با اطلاعات محصول را مطابق استاندارد های چاپ ( باید طراح متخصص چاپ باشد) طراحی و اجرا کند سپس فایل خروجی را برای چاپخانه جهت چاپ ارسال کند. مشتری ها معمولا انتظار دارند که این دو خدمات همواره توسط یک شرکت ارائه شود ( معمولا استدیو های طراحی) و در بسیاری از مواقع از طراحان و یا شرکت های طراحی انتظار دارند فرآیند چاپ را نیز خودشان انجام دهند با این حال همیشه این اتفاق نمی افتد. شرکت چاپ و بسته بندی ترنم صفر تا صد امور طراحی تا چاپ را برای مشتریان خود انجام میدهد و دیگر لازم نیست برای طراحی و چاپ بسته بندی محصول خود با چند شرکت متفاوت تعامل داشته باشید بلکه بجای چند شرکت میتوانید صفر تا صد امور طراحی و چاپ محصول خود را به ما بسپارید لازم بذکر است اگر تا کنون با شرکت چاپ و بسته بندی ترنم همکاری نداشته اید میتواند جهت مشاوره رایگان در زمینه طراحی و چاپ و بسته بندی محصول خود با کارشناسان ما تماس حاصل بفرمایید و در صورت تمایل با مجموعه چاپ و بسته بندی ترنم همکاری داشته باشید.
اگر بخواییم برخی از طراحی گرافیکی حوزه چاپ و بسته بندی را بیان کنیم مثلا طراحی گرافیک در انواع بسته بندی مورد بررسی قرار دهیم که شامل انواع طراحی گرافیک سلفونی ، طراحی گرافیک جعبه ،طراحی گرافیک لیبل ، طراحی گرافیک کارتن و .... می باشد.
در طراحی بسته بندی مواد غذایی تنوع بسیاری وجود دارد انواع طراحی گرافیک مواد غذایی شامل موارد زیر است: طراحی بسته بندی چیپس و پفک ،طراحی بسته بندی غلات ، طراحی بسته بندی حبوبات، طراحی بسته بندی نوشیدنی، طراحی بسته بندی لبنیات، طراحی بسته بندی روغن خوراکی، طراحی بسته بندی سس و ترشیجات، طراحی بسته بندی خرما، طراحی بسته بندی چای و دمنوش، طراحی بسته بندی نان و خمیر، طراحی بسته بندی بستنی، طراحی بسته بندی کیک و بیسکویت، طراحی بسته بندی سوهان و گز، طراحی بسته بندی خاویار، طراحی بسته بندی گوشت و پروتئین، طراحی بسته بندی زعفران، طراحی بسته بندی عسل، طراحی بسته بندی مربا، طراحی بسته بندی ادویه، طراحی بسته بندی قهوه و کافی میکس، طراحی بسته بندی شکلات و هر نوع بسته بندی مواد غذایی دیگر .